USTVARJALNI DAN med sivkinimi polji ekološke kmetije Korošec

USTVARJALNI DAN med sivkinimi polji ekološke kmetije Korošec

USTVARJALNI DAN MED SIVKINIMI POLJI EKOLOŠKE KMETIJE KOROŠEC

KDAJ IN KJE? Ul. Gregorja Žiberne 4, Divača, nedelja, 16.junij 2024, od 9:00 do 18:00

PROGRAM: Ustvarjalne delavnice za odrasle in otroke, stojnice lokalnih ustvarjalcev in ustvarjalk, masaža in food truck.

KDO BO Z NAMI? Sivcek.si, Lanika Atelier, Mavrična nitka, Krasni cvet, Studio Kresnička.

OTROŠKI KOTIČEK z igračami ter DELAVNICA ZA OTROKE iz odpadnega ustvarjalnega materiala. Delavnica je postavljena skozi cel dan, otroci ustvarjajo samostojno oz. ob pomoči staršev.

V sklopu ustvarjalnega dneva bodo organizirane številne delavnice. Preizkusili in naučili se boste lahko različnih ročnih del: vezenja, risanja, kvačkanja, šivanja, delavnica izdelave sveč in izdelave kadila. Podrobni opisi in urnik delavnic so spodaj. Na večino delavnic je potrebna predhodna prijava. Za rezervacijo mesta je potrebno plačati avans (po dogovoru z ustvarjalko, ki vodi delavnico - po prijavi boste prejeli mail z navodili). Za vse delavnice velja, da boste na njih izdelali nek unikaten izdelek in ga tudi odnesli domov. V ceno delavnice je vključen tudi material, ki ga potrebujete na delavnici. Želeli smo vam čim bolj poenostaviti, da samo pridete in začnete ustvarjati.

DELAVNICE:

ROČNO VEZENJE, delavnico vodi Nika Korošec (Lanika Atelier), izdelovali bomo ročno vezene lanene špangice z motivom vrtnice in pikic. Delavnica traja približno 45 minut. Primerna je od starosti 9 let naprej. Vsak udeleženec izdela in odnese domov dve ročno izvezeni špangici (poljubne barve). Vse pripomočke dobite na sami delavnici. Primerno tudi za tiste, ki še nikoli niso držali igle v rokah. Cena delavnice je 12 €. Max. število oseb: 10. Obvezna prijava na: info@lanika-atelier.com.

URNIK DELAVNICE: ob 10:00 in 15:00

 

DELAVNICA POSLIKAVE BOMBAŽNE TORBE, delavnico vodi Andreja Kocjan, po izobrazbi likovna pedagoginja z 20-letnimi delovnimi izkušnjami v šolstvu. Poleg učiteljice pa je tudi ustvarjalka nakita Krasni cvet (izdeluje unikatne izdelke iz polimerne gline). Na delavnici boste imeli priložnost, da si čisto po svoje in unikatno poslikate bombažno torbo. Enourna delavnica se bo izvajala v dopoldanskem in popoldanskem času. Ves material in pripomočke za poslikavo dobite na delavnici. Svojo novo, poslikano bombažno torbo pa po končani delavnici vzamete s sabo. Delavnica traja eno uro. Max. število oseb: 7. Cena delavnice: 14 €. Obvezna prijava na: krasnicvet.si@gmail.com

URNIK DELAVNICE: ob 9:30 in 15:00

 

KADILO, delavnico vodi Nika Korošec (Sivček.si). Na delavnici bo vsak udeleženec izdelal svoje kadilo (iz sivke, žajblja in rožmarina). Maksimalno število udeležencev delavnice: 10-12. Prispevek za material: 3 €. Predhodna prijava na delavnico ni potrebna. Delavnica traja približno 20 minut.

URNIK DELAVNICE: ob 9:30, 12:00, 14:00, 17:00

 

KVAČKANJE, delavnico vodi Mavrična nitka. Delavnica je primerna za tiste, ki že poznajo osnove kvačkanja. Izdelovali bomo kvačkan scrunchie iz mehke preje. Za material (prejo in elastiko) bo poskrbljeno. Prosim imejte s seboj kvačko št. 5 oz. mi ob prijavi sporočite, če jo potrebujete. Delavnica traja približno eno uro. Maksimalno število udeležencev je 10. Delavnica je primerna za starejše od 12 let. Cena delavnice je: 10€. Obvezna prijava na: mavricnanitka@gmail.com

URNIK DELAVNICE: ob 10:00

 

ŠIVANJE, delavnico vodi Mavrična nitka. Na delavnici se bomo naučili izdelave bombažne elastike za lase. Skrojili bomo blago, ga zašili na šivalni stroj ter vstavili elastiko. Vsi pripomočki za izdelavo bombažne elastike za lase so vključeni v ceno (izbirali boste lahko med različnimi vzorci blaga). Delavnica traja približno eno uro. Maksimalno število udeležencev je 12 oseb. Delavnica je primerna za starejše od 10 let. Cena delavnice je: 10€. Obvezna predhodna prijava na: mavricnanitka@gmail.com

URNIK DELAVNICE: ob 16:00

 

DELAVNICA IZDELOVANJA SVEČK IZ ČEBELJEGA VOSKA

Z Vido Matičič Malnaršič, ki ustvarja sveče posebnih oblik iz naravnega slovenskega čebeljega voska. Sveče izdeluje pod blagovno znamko z imenom Iz kredence. Na delavnici bo vsak udeleženec izdelal svojo svečk iz Čebeljega voska - satnico. Delavnica traja 30 minut. Primerna je za vse starosti, tudi za otroke. Cena delavice je 10 eur na osebo. Obvezna prehodna prijava na vida.maticic@gmail.com. 

URNIK DELAVNIC:

ob 9:30: KADILO in DELAVNICA POSLIKAVE BOMBAŽNE TORBE

ob 10:00: DELAVNICA ROČNEGA VEZENJA + KVAČKANJE

ob 11:30: DELAVNICA IZDELOVANJA SVEČK IZ ČEBELJEGA VOSKA

ob 12:00: KADILO 

ob 14:00: KADILO

ob 15:00: DELAVNICA ROČNEGA VEZENJA + DELAVNICA POSLIKAVE BOMBAŽNE TORBE

ob 16:00: ŠIVANJE (ELASTIKA ZA LASE) + DELAVNICA IZDELOVANJA SVEČK IZ ČEBELJEGA VOSKA

ob 17:00: KADILO

 

Prijazno vabljeni! 

Nazaj na spletni dnevnik

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.